Friday, 30 November 2012

Kenapa saya suka ESP sangat2?

Kenapa saya suka ESP sangat2?

Serius beb, memang saya suka sangat2 ESP!

Walaupon harganya boleh tahan, tapi saya tak kisah sebab memang ianya berbaloi!

Hanya lagi 150 g, jumlah ESP ialah 1 kg. Dah 2 bulan saya ambik ESP, saya noticed kulit saya yang jenis kering dah tak kering macam sebelum saya ambik ESP. Haa dan lagi 1 kulit kepala saya yang senang berkelemumur ni, dah bersih le. Kelemumur dah menghilngkan diri. So amazing, TQsm Ya Allah!
Kulit muka saya pon makin licin.

FYI, ESP memang pantas untuk saya sediakan. Tiap2 hari saya minum, weekdays 1 kali saje. Sebab weekdays saya keja. Saya dah makan dah kat ofis. Weekdays saya tak masak, kadang2 saja. Tu pon yang simple2 saja. Kadang2 saya n husband malas nak keluar dah, jadi saya masak la simple2 utk kami berdua n anak2 nak makan. Slalu saya masak apa? Simple jer, masak nasik, sambal tumis ikan bilis, tomyam ke or ikan masak sambal ke n goreng telur or ayam drumet jer utk anak2. Hari bekerja tak banyak masa kat rumah, masa lagi banyak kat ofis.

Okle, lagi sekali jom kita review kehebatan ESP ni:


ESP membantu mengatasi masalah-masalah:

# Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
# Kidney disease (penyakit buah pinggang)
# Liver (penyakit hati)
# High Cholesterol (kolesterol tinggi)
# Low blood pressure (tekanan darah rendah)
# Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
# Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
# Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
# Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
# Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
# Poor vision (Penglihatan kurang baik)
# Irritability (Badan menggeletar)
# Fatigue (Letih lesu)
# Weakness (Lemah)
# Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
# Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
# Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Oh, tadi lupa lak nak bagitau, saya ada eczema hands jugak, Alhamdulillah, dengan izin Allah dah kurang sejak saya minum ESP ni. Dulu, selalu saya ingat saya just nak pergi consult dengan pakar kulit pasal eczema hands saya ni, tapi mypersonal doc cakap, eczema will come n go. Doc pakar tu hanya akan bagi kat saya ubat makan n krim macam yang mypersonal doc ni bagi saya. Saya terpikir kalo dah tak dapat nak baik, come n go, come n go.. saya jumpa mypersonal doc saja la kan. Consultation dgn doc pakar lagi mahal. lagipon saya dah google dah, tak semestinya akan baik dgn 1 consultation. N akhirnya sy google2 terbuka hati saya nak cuba shaklee pulak utk golwing2 n blushing2 kulit wajah saya ni. Lagipon saya baca review ESP bagus2 belaka semuanya. Sekarang dah guna, oh memang bagus! Harga pon ok la, nak cantik biasala kena belanja sikit. Alah sikit jer..saya pujuk diri saya ni...lagipon kdg2 ESP memang jadi replacement meal saya bila saya kalot di rumah specially weekend dok di rumah tak kemana sepanjang hari. Full housewife hari tu. Hari tu le hari laundry n kerja2 rumah yang lain! Bak kata ustaz kazim, angkat kain, lipat kain, malam bukak kain, hahaha.... (nanti saya letak video ustaz kazim ni. my fave ustaz selain ustaz azhar idrus).

Eh lagi 1 pasal ESP yang saya perasan kat diri saya ni, tempat ceasar saya masa beranak dulu, nampak makin elok le. kalo tak nampak macam tak cantik sangat. Sekarang dah improve. Nampak makin sihat.

So, okla itu le pengalaman saya dengan ESP. Last sekali, so far resepi ESP yang saya minum yang paling sedap, saya minum ESP + milo + susu nespray + air sejuk. Sedap sangat2.

Ok, untuk anda yang nak order ESP, nak minum ESP dan nak kulit cantik gebu, n atas macam2 sebab lagi, boleh PM saya untuk lanjut ya

SMS/WhatSap: 0174556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

More entry about ESP:

ESP - Entry 1
ESP - Entry 2







Lagi khasiat zinc complex yang anda kena tahu, mari gali2 menakluk ilmu lagi!

Last week saya ada cerita pasal zinc complex..

Haa ni 1 lagi fakta tentang zinc complex, rupa2 nya zinc complex ini jugak dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan. Fuh! hebat tu... adakah maksudnya bila kita amalkan mengambil zinc complex ni ingatan kita akan jadi better? oh, itu sungguh menarik!

Tapi, walau apapon, semuanya itu bergantung pada keizinan Allah jua. Bukanlah pasal shaklee ni ajaib sangat. Banyak lagi amalan-amalan lain yang boleh tingkatkan daya ingatan kita.

Contohnya:

1. Makan kismis 7 biji, sehari sekali. --- Para pelajar yang sedang menghafal quran, memang diterapkan dengan amalan ini.

2. Melatih diri berzikir setiap hari. Contohnya, zikir ya wahhab.

Apabila kita berzikir dengan mengulangi kalimat-kalimat Allah, seperti Subhanallah, beberapa kawasan otak yang terlibat menjadi aktif. Ini menyebabkan berlakunya satu aliran bio-elektrik di kawasan-kawasan saraf otak tersebut. Apabila zikir disebut berulang-ulang kali, aktiviti saraf ini menjadi bertambah aktif dan turut menambah tenaga bio-elektrik. Lama-kelamaan kumpulan saraf yang sangat aktif ini mempengaruhi kumpulan saraf yang lain untuk turut sama aktif. Dengan itu, otak menjadi aktif secara keseluruhan. Otak mula memahami perkara baru, melihat dari sudut perspektif berbeza dan semakin kreatif dan kritis, sedang sebelum berzikir otak tidak begini. Wow   amazing kan? Jadi jom kita zikir utk tingkatkan keaktifan otak kita.

Okle cukuple tu, kita buat yang ini dulu le. Kita berzikir, pahala pon kita dapat bila kita zikir.

Read more about zinc complex n zikir:

Entry 1
Entry 2
Entry 3


Rahsia Zikir dari sudut perspektif sains


Setiap hari hampir 10 ribu sel di otak mati dan tidak boleh digantikan. Proses ini terus menerus berlaku ketika sedang membaca kenyataan ini. Ini bermakna jika anda sudah berumur 30 tahun. 1 billion sel otak telah pupus. Sebab itulah semakin meningkat umur kita makin pelupalah kita.

Jom kita sharing, rahsia zikir dari sudut perspektif sains, apakah kelebihan kita berzikir. 

Otak hanyalah aktiviti-aktiviti bio-elektrik yang melibatkan sekumpulan saraf yang dipertanggungjawabkan untuk melakukan tugas-tugas tertentu bagi membolehkan ia berfungsi dengan sempurna.

Setiap hari 14 juta saraf yang membentuk otak iniberinteraksi dengan 16 juta saraf tubuh yang lain. Semua aktiviti yang kita lakukan dan kefahaman atau ilmu yang kita peroleh adalah natijah daripada aliran interaksi bio-elektrik yang tidak terbatas.

Oleh itu, apabila seorang itu berzikir dengan mengulangi kalimat-kalimat Allah, seperti Subhanallah, beberapa kawasan otak yang terlibat menjadi aktif. Ini menyebabkan berlakunya satu aliran bio-elektrik di kawasan-kawasan saraf otak tersebut.

Apabila zikir disebut berulang-ulang kali, aktiviti saraf ini menjadi bertambah aktif dan turut menambah tenaga bio-elektrik. Lama-kelamaan kumpulan saraf yang sangat aktif ini mempengaruhi kumpulan saraf yang lain untuk turut sama aktif. Dengan itu, otak menjadi aktif secara keseluruhan. Otak mula memahami perkara baru, melihat dari sudut perspektif berbeza dan semakin kreatif dan kritis, sedang sebelum berzikir otak tidak begini.
Otak yang segar dan cergas secara tidak langsung mempengaruhi hati untuk melakukan kebaikan dan menerima kebenaran.

Hasil kajian makmal yang dilakukan terhadap subjek ini dimuatkan dalam majalah Scientific American, keluaran Disember 1993. satu kajian yang dilakukan di Universiti Washington dan ujian ini dilakukan melalui ujian imbasan PET yang mengukur kadar aktiviti otak manusia secara tidak sedar.

Dalam kajian ini, sukarelawan diberikan satu senarai perkataan benda. Mereka dikehendaki membaca setiap perkataan tersebut satu persatu dan mengaitkan perkataan-perkataan dengan kata kerja yang berkaitan. Apabila sukarelawan melakukan tugas mereka, beberapa bahagian berbeza otak mempamerkan peningkatan aktiviti saraf, termasuk di bahagian depan otak dan korteks.

Menariknya, apabila sukarelawan ini mengulangi senarai perkataan yang sama berulang-ulang kali, aktiviti saraf otak merebak pada kawasan lain dan mengaktifkan kawasan saraf lain. Apabila senarai perkataan baru diberikan kepada mereka, aktiviti saraf kembali meningkat di kawasan pertama.

Ini sekali gus membuktikan secara saintifik bahawa perkataan yang diulang-ulang seperti perbuatan berzikir, terbukti meningkatkan kecergasan otak dan menambah kemampuannya.

Oleh itu, saudara-saudara ku seIslam, ketika saintis Barat baru menemui mukjizat ini, kita umat terpilih ini telah lama mengamalkannya dan menerima manfaatnya. Malang bagi mereka yang masih memandang remeh kepentingan berzikir dan mengabaikannya.

Wednesday, 28 November 2012

The meaning of life is to give life a meaning!



credit

View another post:
Post Post Post!


GLA Complex Promotion utk 30 hari


Salam

KenariPutih promotion

GLA complex utk 30 hari.

Pengambilan GLA complex yang konsisten:

Membantu mengatasi rasa keletihan dan kelesuan
Menambahkan kelembapan pada kulit
Mengatasi masalah kulit kering
Menstabilkan hormon2 dlm badan
Membantu menangani Ekzema
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Menguatkan Imuniti tubuh
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolestrol
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
Membantu dalam menangani menopous

Sekiranya berminat dengan trial set GLA complex ini bolehlah menghubungi KenariPutih utk maklumat lanjut.

SMS/WhatSapp: 017455668
Email: kenariputih9727@gmail.com
PM Fb Fanpage: KenariPutih
PM Fb Personl: Annaserra Jane


Read other post about GLA complex:
Post A
Post B


Tuesday, 27 November 2012

Jom Mengenali Isteri – Isteri Ustaz Azhar Idrus

Entri nie adalah untuk mereka yang ingin kenal  2 orang wanita yang menjadi suri kepada Ustaz azhar Idrus.

Sebelum ni pernah buat entry berkaitan keluarga Ustaz Azhar Idrus di entry ” Gambar Keluarga Ustaz Azhar Idrus “. Disebabkan entry tersebut banyak keywords “Isteri Ustaz Azhar Idrus” yang sampai kat sini.
Dalam Entry ” Biodata Ustaz azhar Idrus ” ada saya nyatakan nama kedua-dua isteri ustaz sekali dengan anak-anak ustaz.

Untuk makluman korang semua, kedua-dua isteri UIA memakai niqab (rujuk gambar di atas) . Isteri pertama bernama Rogayah Binti sulong (gambar sebelah kiri) berumur 42 tahun. Manakala isteri kedua bernama Wan Halimatun Nisa’ Binti Wan Mohd Nor (gambar sebelah kanan) berusia 26 tahun.
Ustaz Azhar Idrus mempunyai 6 orang anak dengan isterinya yang pertama, manakala seorang anak dengan isteri yang kedua. Untuk makluman korang juga, Ustaz azhar Idrus bakal menimbang cahaya mata yang ke-8 ( kiranya anak yang kedua dengan isterinya yang no.2. ) pada penghujung bulan ogos nanti.
Kedua-dua isteri Ustaz ada facebook. Bagi yang nak mengenali isteri ustaz dengan lebih dekat lagi boleh la search FB keduanya iaitu FB Rogayah sulong dan FB Nisya Wan.
Okey la tu saje maklumat berkaitan isteri Ustaz Azhar Idrus yang saya tahu.
Wallahualam…

Mengapa Nabi Melarang Meniup air Panas yang Hendak Diminum


Nabi melarang para sahabatnya meniup air panas yg akan diminum…. beliau tidak menerangkan kenapa tapi beliau melarang keras hal tersebut…..
ternyata….dalam penelitian Science,air panas (H2O) yang bertemu karbondioksida ( CO2) yg dihembuskan oleh mulut (maanusia mengeluarkan CO2)maka akan menghasilkan persenyawaan H2CO3,asam karbonat.
Dan jika asam karbonat ini masuk ke dalam tubuh manusia, maka boleh mengakibatkan penyakit jantung. Subhanallah, rupanya itulah rahsianya. Semoga bermanafaat. Wallahu’alam……

Monday, 26 November 2012

Fakta : gaji dan kelayakan untuk pengasuh anak -anak Angelina Jolie dan Brad Pitt


Fakta : gaji dan kelayakan untuk pengasuh anak -anak Angelina Jolie dan Brad Pitt





Gaji = USD 100ribu sehingga USD 150ribu
Faedah = Merantau seluruh dunia mengikut pasangan

Kelayakan

Degree Psikologi Kanak kanak
Bertutur bahasa Inggeris dan bahasa asal anak angkatnya

layak? boleh cuba memohon kerana seorang pengasuh untuk seorang anak..

credit

Sunday, 25 November 2012

Jodoh mak ayah cari vs jodoh cari sendiri vs tunggu jodoh


Lagi-lagi isu jodoh. Cakap pasal jodoh ni rasanya ramai yang kat luar sana termasuklah golongan blogger sendiri yang dah berpunya, belum lagi berpunya dah masih lagi tercari-cari. Pernah dengar ada orang cakap " Kan jodoh tu dah ditentukan..nanti datang la tu". Tapi bila korang dah capai satu tahap, korang akan mula fikir pasal jodoh ni macam penulis entri ni la :)

Persoalaannya, nak cari jodoh tu korang suruh mak ayah cari atau korang cari sendiri atau korang tunggu jodoh tu datang? 

JODOH MAK AYAH CARI

Orang kata bercinta selepas akad nikah tu lebih indah. Tambah pula kalau family pilih siapa pasangan kita konpem la yang terbaik. Yalah la, orang tua kan makan garam terlebih dahulu. Tapi tak kurang jugak ada desas desus yang cakap kalau mak ayah cari susah la sikit sebab baru nak kenal dan faham si dia, dia suka apa, tarikh lahir dia bila dan macam-macam lagi la.  Setuju ke jodoh mak ayah cari?

JODOH CARI SENDIRI


Rasanya majoriti yang baca entri ni suka cari sendiri jodoh korang kan? Bukan apa, ramai yang kata jodoh kalau cari sendiri lebih serasi dan sesuai dengan taste orang sekarang cari pasangan idaman. Maklum la dah bertahun-tahun couple, benda apa yang dia suka dan tak suka tu kita dah masak sangat. Korang rasa betul ke?

 
TUNGGU JODOH

Korang mesti tak nak jadi forever alone kan..hehehe. Tapi masalahnya ada jugak yang tunggu bulan jatuh ke riba. Rasanya kalau bab tunggu jodoh ni, perempuan yang untung sikit berbanding lelaki. Lelaki kalau tak usaha nak cari jodoh atau harap jodoh tu datang sendiri...jawabnya jadi bujang tua la. Unless korang hensem, kacak dan bergaya, kaya pulak tu konpem orang datang cari. Tak kira la lelaki atau perempuan, tunggu jodoh ni korang rasa elok ke?

P/s : Walau bagaimana pun kira merancang Allah yang menentukan segalanya :)




Kejadian besar ketika 10 Muharram yang MESTI Masyarakat Islam ketahui

Antara Peristiwa-peristiwa atau Kejadian besar ketika 10 Muharram yang MESTI Masyarakat Islam ketahui --->>> Hari Peristiwa ini yg BAKAL menjelma pada hari:
( ISNIN - 10 MUHARRAM 1433 bersamaan 5 Dis 2011 )

1. Hari pertama Allah menciptakan alam.
2. Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
3. Hari pertama Allah menurunkan hujan.
4. Allah menjadikan 'Arasy.
5. Allah menjadikan Luh Mahfuz.
6. Allah menjadikan Malaikat Jibril.
7. Nabi Adam a.s. dicipta.
8. Diampunkan dosa Nabi Adam a.s. setelah bertahun-tahun memohon keampunan kerana melanggar larangan Allah.
9. Nabi Idris a.s. diangkat darjatnya oleh Allah dan Malaikat Izrail membawanya ke langit.
10. Diselamatkan Nabi Nuh a.s. dan pengikutnya dari banjir besar selama enam bulan dan bahtera baginda selamat berlabuh di puncak pergunungan.
11. Nabi Ibrahim a.s. dilahirkan di kawasan pedalaman dan terselamat dari buruan Raja Namrud.
12. Nabi Ibrahim a.s. diselamatkan Allah dari api Raja Namrud.
13. Nabi Yusuf a.s. dibebaskan dari penjara setelah meringkuk di dalamnya selama tujuh tahun.
14. Nabi Yaakub a.s. telah sembuh buta matanya ketika kepulangan anaknya Yusuf di hari tersebut.
15. Nabi Ayub a.s. disembuhkan dari penyakitnya.
16. Nabi Musa a.s. telah diselamatkan daripada tentera Firaun dan berlakunya kejadian terbelahnya Laut Merah.
17. Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa a.s..
18. Nabi Yunus a.s. selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
19. Kesalahan Nabi Daud a.s. diampuni Allah.
20. Nabi Sulaiman a.s. dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
21. Nabi Isa a.s. diangkat ke syurga ketika diburu oleh tentera Rom untuk menyalib baginda.
22. Saidina Hussein ibni Ali telah syahid akibat dibunuh dengan kejam di Karbala oleh tentera khalifah Bani Umaiyyah iaitu Khalifah Yazid


Credit

Saturday, 24 November 2012

Khasiat Air Kelapa Muda untuk Ibu Hamil

Air kelapa memang banyak keistimewaannya. Untuk ibu yang hamil, meminum air kelapa sememangnya amat digalakkan. Minum air kelapa fresh2. Kalo kat tempat kak kenari putih ni, harganya rm2.50 ke rm3.00 sebijik. Memang sedap ayaq nyok. Patutla masyuk meniaga air kelapa. Ibu hamil inilah masa kita nak minum air kelapa. Nanti dalam pantang dah tak boleh minum.

Kak list sedikit khasiat air kelapa untuk ibu hamil ni:

*** Kulit baby halus mulus. Apabila baby beliau lahir nanti, kulit baby inshaAllah licin n halus mulus. 

***Dapat meningkatkan sistem imun badan. Sebabnya dlm air kelapa bersifat antivirus n antibakteria dimana boleh melindungi tubuh badan drpd seragan pelbagai penyakit. Dengan itu, kesihatan ibu n baby lebih terjamin.

***Mengatasi lenguh2 kaki. Ibu hamil juga perlukan kalium dimana pengambilan kalium dapat mengatasi lenguh2 kaki. Dalam air kelapa ada unsur kalium ni. Barula ibu n baby bersemangat kan. 

***Mestabilkan suhu badan. Ibu hamil ni kan selalu rasa panas kan. Dengan minum air kelapa suhu tubuh badan inshaaAllah dapat distabilkan. Itu le jugak bila kanak2 or baby demam, kita boleh bagi air kelapa ni jugak utk menstabilkan kembali suhu badan. Kira macam alternatif le drpd bg anak2 kita ubat drpd klinik or farmasi. 

Okle, itu saja tips ibu hamil daripada kak kenari putih ye. Tak mengandung pon boleh minum jugak. Memang bnyak khasiatnya air kelapa ni bukan saja untuk ibu hamil, tapi untuk kita, anak2 kita bak kata untuk semua. :) 



Mata Kita, bukan Mata-Mata na... Jom senaman mata!

Mata kita, bukan mata-mata... mata-mata ni polis. Mata kita.. Mata kita ada macam-macam bentuk kan.

Dan mata kita, anugerah terindah Allah bagi kat kita. Mata kita, makin kita berusia mata kita adakah akan rabun? Ye ke? Umumnya, orang-orang berusia kalo nak baca apa ka, nak ambil cermin mata. Orang-orang macam ni rabun dekat le kan.

Ni kak kenari putih nk ajak senaman mata dulu na...


Pernah tengok kan yang ni? Nak ambil test lesen kereta pon dia soh buat yang ni. Kat sekolah dulu pon bila nurse mai check mata yang ni le yang disuruh kita praktis. Nurse tunjuk huruf, then kita sebut le. Nurse nak check betoi ke dak? Kalo salah kita maybe ada masalah mata.

Ok senaman sendiri le nanti yer. Print ni. Pastu boleh mula senaman mata.




Dengan kak kenari putih ni pon ada ubat untuk mata. Boleh klik utk :

Lagi entry pasal mata :)

Testimoni 1

Testimoni 2


Carotomax a.k.a Vitamin A


Apakah carotomax ni? Apa manfaatnya? Siapakah yang sesuai?

**Carotomax ni merupakan campuran alfa-karotena, ataxanthin, beta-karotena, lutein, likopena an zeaxanthin. Saintifiknya nama. Faedahnya untuk kita ialah campuran yang disebutkan tadi memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Saintifik lagi.

Yang paling senang kita nak faham, carotomax ni, pengambilannya dapat membantu kita memulihkan kesihatan mata. Dan untuk kulit pon ada kesan2 dia, iaitu memelihara kesihatan kulit bagi lembap, bagi cantik, bagi licin.

Untuk pengetahuan juga, karotenoid yang disebutkan tadi berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga (maksudnya ni sumber asli n semulajadi dan organic le kan? J

Ok jom kita lihat testimoni.. testimoni ni drpd customer yang ada masalah penglihatan. 



Alhamdulillah. Amazing carotomax ni. 

Carotomax a.k.a vitamin A ini  secara umumnya juga membantu dalam mengekalkan kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat, dan serviks. Maksudnya sesuai untuk wanita n jugak lelaki. 

Jom review harga dia:



Retail price: RM70 (ada 30 biji)

Pada kak kenariputih, memang kak rasa harganya expensive. Tapi kak suka lagi nak kira sebijik-sebijik. Supaya bila kak beli memang berbaloi antara harga n kualiti dia. Bagi kak, kita belanja makan untuk hari2 kita pon, kadang2 memang kita taram ikot suka saja. Yelah nikmat makan, janji sedap kat tekak kita. Tapi kita tak peduli pon apa badan kita perlukan utk support body kita sedangkan kita nak lawa, nak sihat, nak kuat, nak awet muda, nak bertenaga. Eih, okle, tadi kak kata nak review harga carotomax a.k.a vitamin A ni kan, jadinya 1 biji = RM2.30. 1 hari kita belanja untuk makan lagi banyak drpd RM2.30 ni kan. 

Ok, berminat, silalah hubungi kak sekarang:

SMS/WhatSapp : 0174556648 
Email : kenariputih9727@gmail.com

*** Kak KenariPutih ialah Shaklee Independent Distributor anda. Konsultasi percuma juga akan diberikan selepas pembelian.











Testimoni Carotomax Lagi

Kita review sekali lagi apakah carotomax ini?

Apakah carotomax ni? Apa manfaatnya? Siapakah yang sesuai?


**Carotomax ni merupakan campuran alfa-karotena, ataxanthin, beta-karotena, lutein, likopena an zeaxanthin. Saintifiknya nama. Faedahnya untuk kita ialah campuran yang disebutkan tadi memberikan faedah karotenoid yang lengkap. Saintifik lagi.

Yang paling senang kita nak faham, carotomax ni, pengambilannya dapat membantu kita memulihkan kesihatan mata. Dan untuk kulit pon ada kesan2 dia, iaitu memelihara kesihatan kulit.

Untuk pengetahuan juga, karotenoid yang disebutkan tadi berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga (maksudnya ni sumber asli n semulajadi dan organic le kan? J

Ok jom kita lihat testimoni.. testimoni ni drpd customer yang ada masalah penglihatan. Klick for larger image for reading.


credit

Alhamdulillah. Amazing carotomax ni. Orang2 berusia apalagi kalo orang2 yang berumur dalam lingkungan 50 n keatas memang kebanyakan kata mata dah tak nampak sangat. 

Carotomax a.k.a vitamin A ini  secara umumnya juga membantu dalam mengekalkan kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat, dan serviks. Maksudnya sesuai untuk wanita n jugak lelaki. 

Jom review harga dia:



Retail price: RM70 (ada 30 biji)

Pada kak kenariputih, memang kak rasa harganya expensive. Tapi kak suka lagi nak kira sebijik-sebijik. Supaya bila kak beli memang berbaloi antara harga n kualiti dia. Bagi kak, kita belanja makan untuk hari2 kita pon, kadang2 memang kita taram ikot suka saja. Yelah nikmat makan, janji sedap kat tekak kita. Tapi kita tak peduli pon apa badan kita perlukan utk support body kita sedangkan kita nak lawa, nak sihat, nak kuat, nak awet muda, nak bertenaga. Eih, okle, tadi kak kata nak review harga carotomax a.k.a vitamin A ni kan, jadinya 1 biji = RM2.30. 1 hari kita belanja untuk makan lagi banyak drpd RM2.30 ni kan. 

Ok, berminat, silalah hubungi kak sekarang:

SMS/WhatSapp : 0174556648 
Email : kenariputih9727@gmail.com

*** Kak KenariPutih ialah Shaklee Independent Distributor anda. Konsultasi percuma juga akan diberikan selepas pembelian.





Thursday, 22 November 2012

Tips Membanyakkan Susu Ibu

Bagi yang berpantang, sedang mengandung mesti ada dok pikir macam mana susu badan produce nanti. Yela, khasiat susu badan ni tak ada tandingannya. susu ibu is very the best sebenarnya. Jangan dok percaya kalo ada orang kata susu ibu tu sama dengan susu formula.

Baby yang menyusukan susu mak dia sendiri, kebanyakannya lebih gebu. Gebu ni memang gebu tersendiri, walaupon susu formula pon baby gebu jugak. Tapi kalo tengok betul2 baby yang gebu dengan hasil susuan mak dia memang tersendiri gebunya.

Kak kenari putih ni nak sharing pasal tips membanyakkan susu ibu. Ni natural way yer dear,

Antara tips dia:


1.  Berurut (dengan bidan).  *** Pengalaman kak dulu, kak berurot jugak kat situ le kan. Tapi makcik urut kesayangan kak tu dah bagitau siap2 dah, yang penting kena bagi baby tu susu direct dengan kita. Mula2 memang le susu tu takdak. Bila kita selalu susukan baby, susu tu akan ada, makin lama makin banyak. Dan selalu berdoa kat Allah, bagi susu kita ada sebab susu ibu memang banyak khasiatnya. Doa2, dan usahanya sama.

2.  Banyakkan minum air/jus buah-buahan.

3.  Banyakkan minum susu. Sebaiknya mengambil hidangan susu 3 hingga 4 hidangan sehari.

4. Pengambilan lebih makanan berprotein penting untuk penghasilan susu ibu. *** Contoh boleh banyak makan ikan, ayam. Ikan yang fave kak masa dalam pantang ikan senangin. Ikan lain pon makan jugak, ikan burut2 kot nama dia. Selalu la mak kak masak ikan ni sebab yang ni yang slalu ada stok kat kampong kak.

5. Makan nasi panas bersama halia muda (yang ditumbuk halus) dan dicampurkan dengan air asam. ** Kak selalu makan nasi panas jer. Tapi kak ingat kalo halia muda pon sedap gak kan cicah dengan air asam. Makanan dalam pantang ni bukan nya best sangat, kadang2 jemu. Masa mengandung ni boleh search google cari resepi dalam berpantang.

6. Minum air asam jawa yang direbus dengan gula merah bersama dengan 3 keping asam keping.

7. Ambil beberapa helai daun betik sederhana muda. Rebus sehingga mendidih. Minum air rebusan itu 2 hingga 3x sehari.

8. Ambil sebatang lobak putih. Cuci bersih dan kisar sehingga halus. Campurkan dengan segelas air suam. Minum 2x sehari.

9. Sapu sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Layurkan/salai pada api sehingga layu. Ketepikan sebentar. Setelah agak suam, tekapkan daun sirih tersebut pada payudara. Amalkan setiap hari.

Sayur-sayuran yang dapat membanyakkan air susu ibu:
• Brokoli
• Lobak Merah
• Lobak Putih
• Seleri
• Kobis
• Sawi Putih
• Peria
• Ulam Pegaga
• Ulam Jantung Pisang [yang telah direbus]

Tips agar air susu ibu lancar:
• Makan kulup daun betik setiap hari.

Amboi  banyak jugak tipnya tu. Credit untuk blog ni.

Before closing, ada lagi entry untuk orang berpantang dalam blog ni.

Boleh view ok.

If ada yang berminat nak order set or apa2 pertanyaan le pasal set berpantang dengan kak, boleh contact/sms/whatsap kak ok kat nombor phone n email kak kat sebelah tu.

Lagi Entry Ibu Berpantang.

Lagi Entry Ibu Berpantang

Tuesday, 20 November 2012

Everyone gets old, sooner or later... Jom pilih later!




Nak kekal awet muda, dah tentu2 la nak kan... Nak, nak, nak, nak.... Nak sila top-up dos collagen dalam body anda. Pilihan kat tangan anda. Diri kita, wajah kita. Mau muda sokmo!

Jom order dengan saya sekarang, kita telan vitamin E, vitamin C n GLA complex. Nak lagi gebu n cerah lagi tambah ESP.

Saya ada trial set untuk 30 hari. Mau yang mana nak try tu? Sila PM saya utk lanjut. Duit terbang takpa, asal kulit kita lawa sudah. Melabor utk aset kita jugak. Tak rugi punya! Dijamin!

WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price untuk anda ! Konsultansi pon ada! 



Monday, 19 November 2012

INFORMATION OVERLOAD


KLIK PADA ENTRY UNTUK VIEW BANYAK LAGI


Kehebatan Zikir Al-Wahhab atau Maha Pemberi

Doa Dhuha secara berlagu

Information lost control!



Saturday, 17 November 2012

Vitamin C shaklee: Bukan Sekadar botol!

Ni dia vitamin c shaklee tu, bukan sekadar botol, dengan isi2 botol  saya nak habaq...


Itu le dia wajah vitamin shaklee. Sama kan macam yang ada dok di niagakan di facebook jugak. Tak kisah la yang tu. Pilihan kat tangan kita bila kita review harga. Messti la kita nak yg paling low price dgn kualiti bagus.

Mai kita kongsi review price vitamin C berjenama Shaklee ni

Retail price: RM92.50 (utk 180 biji, n boleh tahan selama 6 bulan utk 1 botol)

Yang tu saja reviewnyer yer dear. Saya pon setiap hari saya telan vitamin c ni. Maklumla nak kulit awet muda. Saya ni nak makan ulam-ulaman tu memang nak makan jugak, tapi biasala vitamin c ni 1 alternatif utk saya mudah dapatkan. Kalo saya nak ulam, nak kena stat kereta p keluar p cari ulam. Tiap-tiap hari memang ambo tak terdaya. Jadi ambo pilih vitamin c shaklee ni sbg awet muda ambo.

Jom la kita jadi awet muda sokmo, kekal jelita walaupon dah berusia, pm ambo sebab dgn ambo ada trial set utk improve skin ke level yang lebih hebat. special price ambo nak bagi.

Jom le pm ambo... :)


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.



Bagus sangat ke ESP?

Daripada testimoni2 yang saya baca memang best. Harga dia pon best jugak, RM150 utk retail price.

ESP ni botol dia besar jugak, maklumla nak muatkan 850g serbuk ESP ni. Kalau mula2 dengar harga ESP ni memang saya rasa nak terberak, hehe.. saya ni bekerja, gaji pon orang kata cukup2 nak survive. Tapi bila saya dok baca review ESP ni best sangat. Saya pon semangat ambil jugak 1. Masa ambik tu kebetulan ada duit2 lebihan. Lagipon geram tgk kulit saya kusam. Orang lain pon dah masuk 30-an, takdakla kulit kusam seperti kulit saya. Alhamdulillah lepas saya selama sebulan, memang ada perubahan. Kulit muka increase percent kecerahannye. Husband pon kata kulit muka licin.

Untuk siapa-siapa yang mahu upgrade kesihatan ke level yang lagi hebat, mesti ambik ESP ini. Kesan dia lepas consume, memang berbaloi dengan harga dia. Kena ambek sampai habes ye dear, kalo tak jahanam la duet dah belanja utk beli ESP.

Saya kalo tak sempat nak makan, ESP la yang paling cepat sekali saya ambek untuk cover tenaga saya kerana saya tak ada pembantu rumah. Melayan 2 karenah anak saya, mandi, layan diorng main, suap diorang makan, basuh baju, sidai baju, sapu sampah.. seperti seorang bibik le saya ni... memang meletihkan  saya. ESP le yang paling pantas untuk kekalkan saya terus bertenaga.

Jom kita sama-sama berkongsi nikmat ESP, hubungi saya utk more infos,


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah) 
Emel: kenariputih9727@gmail.com
**** Best price akan diberikan untuk anda ! Kalo nak tanya apa2 selepas pembelian juga akan dilayan oleh saya :)

Thursday, 15 November 2012

Say NO to rambut gugur!

Rambut selalu gugur? Ada rasa risau kenapa rambut selalu gugur?

Saya ada recommendation untuk rambut gugur.

Tapi tengok dulu testimoni ni n review customer ni.


Salam semua =)
ni testimonial sendiri.. lepas bersalin 4 July 2012, rambut gugur smpai nak botak di tengah di tepi kiri kanan.. huihh takut sungguh!!! sentiasa kutip rambut di lantai!
selepas di perkenalkan Zinc Shaklee oleh Suhaida Suhaimi, gugur masih ada, tetapi yg mana botak sudah mempunyai anak rambut hehe.. alhamdulillah.. baru sebulan makan Zinc Shaklee.. saya akan meneruskan lagi sampai bila-bila..
tetapi lain pula suami saya, dia langsung tidak gugur rambut selepas makan Zinc Shaklee bermula 20hb Oct 2012... thanks Sue and thanks Shakleee =)

Haa tudia impak zinc shaklee. Saya pon nak order zinc complex ni. Teruja dengan testimoni customer ni.
Rambut saya pon ada gugur jugak. Kadang-kadang saya naik risau bila pegang kepala rasa macam licin saja. Takot satgi licin terus. Dok jaga kulit, satgi rambut dok gugur pon tak syok jugak. Tapi sejak saya ambek vitamin c, gla complex, vitamin e dan esp, rambut sy maken sihat, maksud sy tu dah kurang berbuah lagi. kalo tak, gheja. nak berbuah saja. sampai naik heran, syampu2 dah, jaga2 dah, awat dok berbuah ranum lagi?hahaha... jom kita sama2 ambek zinc complex, nanti kita boleh share testimoni lepas ni.


Jika anda berminat, jom jangan segan nak menghubungi saya ye. :)

Special price untuk anda, n jugak boleh kalo rs 120 biji tu utk 1 botol byk sgt. boleh kita kawtim2/nego2 lagi ok untuk percubaan pek punya pasal. haha.


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah) 
Emel: kenariputih9727@gmail.com
**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.

Baca lagi tentang zinc complex disini. Klik sini





Wednesday, 14 November 2012

Anda ada anak bersunat/berkhatan time cuti sekolah ni?

Musim cuti sekolah ni...ramai mak ayah yg ada anak lelaki bersunat.. alternatif selain daripada ikan haruan ialah zinc complex...cuma makan pil.. i.Allah luka cepat sembuh... sama macam ikan haruan.. sbb zinc adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. 

Kebaikan Zinc Complex: 

* Penjagaan Kulit : Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

* Ekzema : Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.

* Jerawat : mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

* Penyembuhan luka : Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

* Gangguan Prostat : Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

* Hilang berat badan : Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

* Kehamilan : Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

* Pembiakan : Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

* Fungsi Biologi : Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

* Jangkitan : Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

* Antioksidan : Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .


Retail Price : RM33.75 (120 biji)

Cadangan sajian = 1 biji sehari


Jika anda berminat, jom jangan segan nak menghubungi saya ye. :)

Special price untuk anda, n jugak boleh kalo rs 120 biji tu byk sgt. boleh kita kawtim2/nego2 lagi ok.


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.

Credit utk: 


Link 1 - Zinc Complex


Link 2 - Zinc Complex


Link 3 - Zinc Complex


Link 3 - Zinc Complex







ESP : Hebat dan Dijamin Berbaloi-baloi

Dalam blog ni dah ada cerita pasal khasiat ESP.

Harga dia utk retail price ialah: RM150 = 850 g

Ok, saya sendiri mula2 memang seram dengan harga dia.

Tapi bulan lepas ada promotion aku try. gelas saya yang pertama memang saya rasa tak sedap langsung.

Tapi kat rumah saya, saya ada banyak aktiviti yang saya kena buat, ***yelah, saya mak kpd 2 org anak, tak ada maid... saya lah maid... saya... saya... kalau anda seorang mummy anda tahulah seboknya mummy ni kan... but all is about time managing... itu org2 yang dah successful cakap yer... jom2 follow my masters..

Bebalik kepada ESP, gelas kedua saya, saya dah boleh telan dah. gelas ketiga rasa sedap pulak.

Resepi ESP saya? Mostly saya minum dengan milo + susu tepung nespray. Paling sedap saya ingat dengan susu low fat milk Marigold kot, rasa macam dadih pulak. Tapi takdakla saya minum sangat dengan marigold low fat milk tu sebab kat rumah tak ada stok marigold. n telah save duit kat situ, maklumla kita kena bijak berbelanja. Tapi takpa boleh beli Marigold tu, berbaloi jugak dengan harga dia n of course sama dengan harga ESP ni memang berbaloi-baloi. Saya distributor shaklee. Kalo nak minum ESP macam saya, sila PM saya. Saya jamin ESP memang hebat, sehebat harga dia dan dijamin berbaloi2.

Nak upgrade level kesihatan anda up ke level lebih hebat, ESP memang pilihan kita semua. Saya dah rasa kan kehebatan ESP sebab lepas tu saya repeat order lagi. ***kena repeat pasal stok saya dah habis. patutnya tahan 2 bulan, sebab saya kerap minum ESP. Pulak member-member ofis kata muka saya dah nampak glowing, husband pulak kata improve, maklomla anak dah keluaq 2, banyak yang husband kata kena improve.. jadi, kita kaum isteri take note ye kalo dah kaum suami ada sebut2 tu. Kita kena kekal boombastic, kaum suami kita pon kita bagi sihat jugak, duit utk belanja boleh pujuk suami bagi untuk kita. Suami pon suka kalo bini boombastic.!

Kita semua memang nak kekal sihat. ESP memang pilihan kita.

Berminat? Jom le pm saya... :)


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya


More entry about ESP:

ESP - Entry 1
ESP - Entry 2















Anda nak kesihatan anda hebat? Body nak lawa, nak cantik?

Sapa tak mau kan? Saya nak, kita semua pon nak.

Apa-apa dulu pon, keypoint dia yang utama kita kena minum air banyak2..
banyak2 tu maksudnya dalam 2-3 liter sehari.

Tip dia senang kan?Senang, jom kita sama-sama amalkan yer walaupon memula kita rasa payah nak start.

Kalo nak senang sila beli botol air yang ada straw tu yer. Yang 2 liter or 1 liter pon boleh.
Kalo nak best lagi, isi pack green tea ataupun teh hijau. Fungsi teh hijau ni nak boost energy kat level body kita. Keep drinking teh hijau a.k.a green tea tu sampai habis 1 liter n lepastu boleh add on lagi 1 liter.
Minum sampai habeh, maka target n mission utk 2 liter achieved. Wow, lepas minum teh hijau tu memang energy kita increase ke level yang lagi hebat. Sebab apa? sebab teh hijau punya pasal. Dalam teh hijau ada
polifenol yang dapat meningkatkan kadar metabolisme.

ok teh hijau kat kedai cina tu pun kalo anda nak minum boleh menghubungi saya. harga dia so far saya beli rm8 or rm7 kat kedai cina tu.ada 30 sachet. Nak beli sendiri pon boleh. ;).

Untuk kita nampak awet muda, macam biasa kulit kita kena lawa, glowing2.. lagi kita tua lagi collagen dalam badan kita menyusut... maksudnya kalo kita nak lawa kena bagi supply collagen kat badan kita.
Collagen harga dia mmg le tak ada masalah utk sapa2 yang mampu.

Tapi dengan saya, ada trial set utk improve skin ke level yang lebih hebat.

Berminat? Jom le pm saya... :)


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.


Saya nak credit utk blog2 dibawah, boleh klik tgk, banyak testimonial customer shaklee n detail infos pasal collagen.

Penangan Collagen Shaklee 1

Penangan Collagen Shaklee 2


Tuesday, 13 November 2012

Set berpantang untuk ibu mengandung

Anda sedang hamil?

Dan sudahkah anda sediakan supplemen buat diri anda di masa berpantang nanti?
Jika belum, dan anda masih blur tak tau nak beli set yang mana...
saya ada recommendation untuk anda.. boleh dapatkan set ini ya.

Set berpantang untuk ibu mengandung...


Set ini mengandungi:

B-Complex:

  • Ia bertindak sebagai anti-stress, menstabilkan emosi, dan membantu mengelakkan kemurungan. *Membantu ibu berasa tenang dan gembira :)

Vitamin C:

  • Membantu dalam menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membantu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu sel akibat bersalin. *Bonus lagi boleh mencantikkan kulit :)

Vita-Lea (Multivitamin + Iron):

  • Ketika kita bersalin kita kehilangan jumlah darah yang agak banyak. Maka iron sangat penting. Selain daripada itu, ia mengandungi multivitamin yang terdiri daripada pelbagai kumpulan mineral dan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan lebih-lebih lagi pemakanan di dalam pantang adalah agak terhad. Maka Vita-Lea boleh membantu badan kita mendapatkan sumber vitamin dan mineral yang tidak dapat diperolehi melalui pemakanan yang seimbang sewaktu berpantang.

Zinc Complex:

  • Zinc sangat-sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka-luka selepas bersalin. Bagi yang bersalin melalui pembedahan Zink adalah antara vitamin yang sangat penting. *Bonus: Ia juga membantu untuk mengelakkan keguguran rambut, mencantikkan kuku.

Dan bila dah habes pantang, bolehle raya.... atau anda mahu beraya lebih awal?
Apa2 pon ikut anda ok sbb kesihatan setiap org tak sama.

Ada yang pantang mengambil supplemen, ada yang tak juga.

Time pantang mmg letih, kdg2 tensi jgk kecualilah kalo anda berpantang seperti seorang princess.
Nak tgk anak yg mmg dah ada **tak terpakai bagi yg mempunyai pembantu yer.. Nak tgk newborn sudah tentu2 le...
Oh ye yer set penyusuan untuk ibu pon ada jugak. (Nanti saya create utk next entry)

Selain kita makan masakan yg dah disediakan utk kita mmg elok juga kita ambil supplemen utk support body kita ke level yg lagi hebat!
InsyaAllah tak rugi le duit kita beli kalo kita makan. Jangan tak makan, yang tu rugi dear..

Jika anda berminat, jom jangan segan nak menghubungi saya ye. :)


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.


Monday, 12 November 2012

Keletihan dan Kelesuan

Tips mengatasi keletihan dan kelesuan anda

Jom kita tengok apa vitamin yg sesuai utk kita kalo kita slalu rs letih tu..

Yg ni vitamin2 dia ... vitamin2 ni sesuai utk support body immune kita...

 


Smua hot selling shaklee ni...

Semuanya membantu utk support body kita drpd rs letih/keletihan dan kelesuan

Okla.. ni entry psl kelebihan n specialty ttg produk2 diatas ok.

Sila Klik pada gambar botol vitamin2 tersebut utk detail psl kelebihan n speciality produk tesebut for further infos ok.

Anda boleh pilih mana yang anda nak cuba. Banyak kelebihannya bila dah cuba. Saya jamin. PM saya untuk lanjut ya.


WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com




Pengalaman 30 hari saya bersama GLA compex

GLA Complex  --- Saya gilakan kamu... jatuh cinta sama kamu... tiru ayat kat page ni... takdeknyer, entry itu cuma kata
dia gilakan kamu sajer.. aku yg tambah sbb sudah jatuh cinta sama GLA Complex... **hihi*

Boleh klik link utk tgk entry "saya gilakan kamu" tersebut.. ---> Entry tersebut

Cukup sebulan sy dah ambil GLA complex, so far kesan dia mmg ada, wpon tak drastik, tapi ada kesan ye.
Kesan apa?

**Untuk kulit saya, sy rs kelembapan kulit meningkat dlm 15%. Kulit saya adalah jenis kering ye.
    dan juga kulit muka of course, nampak jugak glowingnyer... xbyk, dlm 10% improve drpd kulit asal.
    Kulit asal saya kusam jer, tapi skrg dah improve dlm 10%.
**Untuk keseluruhan fizikal badan saya, saya rs energy diri saya makin improve. Sy dah xcollapse mcm 
    selalu. Kiranya saya rs ada improve dari segi energy saya.

Ok, cukuple tu entry drpd saya. Later, sy akan upload pic before n after saya lps ambil GLA complex ni.

Nantikan update drpd saya. **mood hepi... lagi sblm closing entry, GLA complex ni sy ambil 1 hari 1 biji dan diambil bersama2 dgn vitamin C iaitu 2 biji sehari, vitamin E pulak 1 bijik sehari dan ESP 1 sb 3x sehari.
Dan jugak sila upkan likes utk page fb saya KenariPutih. Klik sini utk likes FB Fanpage saya. Baru beberapa hari sy create. Fan pon blm crowded lagi n masih kurang lagi, jadi silalah upkan likes utk update dari saya ye.

And layan image GLA complex kat bwh ni yer.. n image business card saya jugak..



Berminat mahu mencuba?  

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.
















Mengapa detox / mencuci usus penting?


Mengapa detox / mencuci usus penting??

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dindig usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Anda mencari Vitamin untuk DETOX? cubalah Herb Lax.


Berminat mahu mencuba?  

Anda boleh menghubungi saya melalui:

WhatsApp/Sms: 017-4556648 (Jannah)
Emel: kenariputih9727@gmail.com

**** Best price akan diberikan untuk anda ! Konsultansi selepas pembelian juga akan mendapat layanan saya.


GLA Complex Shaklee lebih bagus daripada Evening Primrose Oil?

Umum mengetahui EPO adalah sangat sinonim dengan wanita yang sentiasa mahu mengekalkan kecantikan dan kesihatan yang baik. Tetapi tahukah anda, di Shaklee juga terdapat satu produk yang mampu menandingi kehebatan EPO?

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO!

Jom baca Keistimewaan GLA Shaklee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...