Tuesday, 10 September 2013

Harga Collagen Powder Shaklee mahal?

Assalam to everyone and good day.. Apa kabar semuanya? Hihi.. Kak kenari harap semua all thenreaders sihat2 selalu tau. Sekarang ni musim hujan. Jangan pakai baju nipis2 tau.. Nanti kesejukan. Kak kenari pon pakai baju tebal. Hari ni pergi office pakai baju tebal aka baju baru jugak tu.. Hihi.. Haa, biasala kalo kak kenari pakai baju baru, mesti member2 ada yang menegur kan.. "Baju baru ke?" Kak kenarion jawab la dengan senyuman lebar.. Haha.. "Baju baru la..haha". Then, ingat da habis, ada lagi "Berapa ni weh?" Hihi, member kak kenari tu nak tau harga. Haha.. Malu tau nak bagitau... Hahah.. Baju t-shirt muslimah saja pon... "Tak ingat. Tapi boleh tahan jugak, RM60+. Tapi aku rembat jugak la sebab aku suka kain dia. Tebal. Sebab aku memang suka yang tebal2, nanti ditiup angin tak le nampak bentuk tubuh aku yang tersembunyi ni. Hihi" Dan disokong oleh member kak kenari yang lagi sorang, ok la tew, kak kenari buat pilihan bijak le tu kan, walaupun mahal tapi berbaloi. Bagi kak kenari pon harga kalau boleh nak murah lagi kan, tapi sebab kualiti dia bagus mahal pon takpa la kan. Lagipun bila nak pergi mana2 kak kenari asyik pakai t-shirt yang sama je, sampai ditegur oleh husband kak kenari "Sayang ni tak ada baju lain dah ke nak pakai?" Kak kenari sengih je la. "Susahla abang hensem. Sayang dah ronda 1 queensbay mall, tak jumpa jugk yang bekenan di hati." Hehe... Tapi sekarang dah jumpa la 1 kedai kat Kompleks Bukit Jambul. Kedai pakaian butik muslimah. Kat situ la kak kenari beli t-shirt muslimah tu. 

Oklah, cukup dulu cerita selingan tu, jom kak kenari nak stori collagen powder shaklee. Produk shaklee collagen powder ni harga dia bagi kak kenari la mahal. Rm298 retail price. Tapi kan, kalau korang nak less, korang kena jadi ahli shaklee la dan boleh terus dapat harga ahli.  Jadi dapat la less dalam 20% macam tu. Produk shaklee collagen powder ni produk anti penuaan tau, jadi dia berfungsi jugak untuk lambatkan penuaan. Kak kenari ni memang takut sangat kalau muka kak kenari ni dah macam mati laki, maksud kak kenari tu kulit kusam, tak sekata. Tak best la kan. Kak kenari suka kulit macam Izara Aisyah tu.. Wow... Hahaha... Izara Aishah tak tau pulak apa produk dia pakai. Hihi... Tapi kak kenari sememangnya nak lawa dan nak kulit cantik macam Izara Aishah.. Kak kenari pon ingat dengan konsisten dengan produk kecantikan shaklee collagen powder ni pon insyaAllah boleh la kan nak lawa n cantik macam Izara Aishah. Kak kenari suka tengok muka dia, memang natural beauty betul. Tak perlu dia mekap tebal2, muka dia tak mekap pon cantik. 

Kak kenari pon lama dah tak mekap. Just dok makan shaklee saja. Tu yang boleh maintain tu >_< ahaks. Orang kata kalau nak cantik ni kena makan banyak buah n banyak sayur, tapi kak kenari ni lagi suka telan vitamin2 shaklee. Shaklee ni boleh tahan gak mahal kalo nak ikutkan. Tapi kak kenari fikir long-term dan kak kenari pon masih mampu tak apa la kan. Cuma collagen powder shaklee ni, mahal daripada produk2 shaklee yang lain yang kak kenari makan, so mintak la husband kak kenari sponsor, hihi, tak dilayan nyer weh... Hahaha... Kena atas inisiatif sendiri jugak le... Dah habis fikir dah kak kenari, apa lagi bila tiap kali tengok cermin, muka kak kenari ni belum cun macam Izara Aishah lagi.. Hahaha.. Harus la amal minum shaklee collagen powder ni. Biarpon bau collagen powder shaklee ni bukanlah wangi macam bau perfume, tapi no hal la kan, telan jugak weh... Kak kenari mix dengan sunquick or any fruits drink la.. Sebab memang nak telan begitu saja tak tahan diri ini. Hihi.. Yang penting collagen powder shaklee ni kena masuk dan menyerap dalam tubuh badan ku ini. Ye la, pengambilan yang konsisten bukan sahaja dapat menganjalkan kulit, dan dapat montok sana sini...yang paling penting untuk kesihatan kak kenari, memang the best collagen powder tau. Walaupun mahal tapi berbaloi-baloi untuk jangka waktu yang panjang. 

Ada yang kata rumpai laut pon collagen jugak. Yelah.. Our choice la kan. >_<  Oklah, cukup ngumil2 buat kali ini ya. Nak baca kebaikan shaklee collagen powder klik kat side sebelah ni ye. Cari shaklee collagen powder. Mesti ada. 

Ok, mahu tahu harga collagen powder shaklee yang best ni dan tak sabar nak cuba jugak collagen powder shaklee ni dan jugak set produk kecantikan shaklee hubungi kak kenari segera ya ;D. Harga best dan special tau untuk anda dan jugak konsultasi percuma sekali semua dalam pakej ok. 

Take care ya semuanya ;)

PM kak kenari sekarang, kak kenari bagi harga baik punya ;D Mahal? Jangan le takut bab-bab mahal ni. Ni pelaburan jangka panjang tau. Husband dan yang tersayang mesti tak tengok orang lain dah sebab takut bini hari-hari makan collagen powder shaklee dan isteri dah makin menawan. Husband pon takut isteri dan bini di skodeng oleh lelaki kasanova, ahaks :D

Your Shaklee Independent Distributor; 

 Jannah (ID: 910562) 
 Tel/SMS/WhatsApp : 017-4556648
 FB Fanpage & Blog : KenariPutih
 URL Blog: http://kenariputih9727.blogspot.com/
 URL FB Fanpage: http://www.facebook.com/KenariPutih9727
 Email: kenariputih9727@gmail.com



1 comment:

  1. hai..itu resepi mak amy..xde pulak kena letak ketul ais mak cakap..tp kalau buat byk tu mungkin la..kalau air sejuk dalam peti tu pernah la mak amy cakap..tp kalau keroopok tu masa uli rase cm xkeras boleh terus goreng..xyah campur air..ikan dgn sagu biar sama byk..kalau lebih sagu nati takut jd keras..nak campur air pun blh tp sikit je la.. tu resepi amy la.kalau nk sedap kena tanya rsepi yg buat kropok losong tu..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...