Wednesday, 13 March 2013

Resepi ESP Shaklee: Enak dan Sedap macam Aiskrim, Mudah Disediakan

Salam to everyone...

Apa kabar semua? Kak kenari harap semuanya sihat sejahtera :D. Entry kak kenari kali ni ialah nak cerita my favourite resepi bila kak kenari minum ESP Shaklee. Resepi ESP Shaklee kak kenari ni bagi kak kenari rasa macam aiskrim gitewww... ni apa yang kak kenari rasakan le... ni tekak kak kenari bila bancuh ESP Shaklee dengan resepi yang kak kenari akan taip kat bawah jap lagi. Hihi.. Sebenarnya banyak lagi la resepi ESP Shaklee yang enak dan sedap. Bukan saja boleh rasa macam aiskrim, boleh lagi sedap dari aiskrim pon ada. Tapi kalo nak lagi sedap daripada aiskrim pasti kita kena ada bahan2 dia jugak kan. Contohnya buah strawberry yang dah memang sedap, buah kiwi ke.. n macam2 lagi. Ada banyak sangat resepi ESP Shaklee ni. Tapi paling kak kenari rasa kak kenari senang nak bancuh dan mudah disediakan ialah ESP Shaklee mix dengan sunquick. Sunquick pilihan kak kenari mesti sunquick tropika. Kak kenari just shake2 (version mat saleh kita cakap shake2 :D) Tapi kalo versi Melayu kak kenari senang cakap, kak kenari pon tak shake2 pon.. hahaha.. kak kenari just kacau saja sampai le sekata ESP Shaklee ni dengan minuman yang kak kenari mix tu iaitu Sunquick tropika. Sebenarnya kalo korang mix dengan buah-buahan ke, memang better korang blender terus.. nanti senang le buah tu hancur kan... macam kita makan kat kedai tu.. kita order jus buah.. kan orang kedai tu blender kan.. hihi... 

Ok, layan ok resepi ESP Shaklee yang sangat mudah disediakan ni. ESP Shaklee + Sunquick Tropika (Tropika ni yang ada gambar local fruits tu, terutama gambar buah nenas tu.. :D). Bagi kak kenari resepi ni enak dan sedap macam aiskrim.

RESEPI ESP SHAKLEE + SUNQUICK TROPIKA

1 sudu besar ESP Shaklee
2 sudu besar Sunquick Tropika
250 ml - 300 ml air suam/air sejuk
Then, kacau sampai sekata. InsyaAllah rasa macam aiskrim. Kalo tak rasa macam aiskrim, topup sunquick tropika lagi ok.. :D

Oraits layan gambar ESP Shaklee yang dah mix dengan Sunquick Tropika ni. Gambar Ehsan daripada customer kak kenari, seorang yang somellll, sporting n cool  :D. Macam kak kenari. Hihi.... I loikeee... :D


Okla semua, yang ni saja entry kak kenari buat kali ini.

Sekiranya mahu tahu apa sahaja mengenai produk Shaklee, mahu dapatkan khidmat nasihat, segala tips2 yang kak kenari tahu akan kak kenari kongsikan sama2 manfaatnya.. boleh hubungi kak kenari tau. Usahlah segan ye pada diriku ini.. boleh sahaja hubungi utuk sebarang pertanyaan.

Tel/SMS/WhatsApp : 0174556648
Blog n Fanpage : Kenari Putih
Emel: kenariputih9727@gmail.com

Salam sayang ya.. 

Kak Kenari :D



10 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...